Over Velosit

VELOSIT: voor optimale snelheid en efficiëntie

VELOSIT is een innovatieve Duitse ontwikkelaar en producent van slimme mortel oplossingen. Met als missie ‘het leveren van mortel producten die het bouwproces aanzienlijk versnellen en vergemakkelijken’, maakt VELOSIT het mogelijk om meervoudige fases binnen 1 dag te voltooien!

VELOSIT

De jonge firma VELOSIT heeft decennia aan ervaring in R&D, productie en advies op het gebied van hoogwaardige bouwmaterialen. Begin 2015 nam VELOSIT haar splinternieuwe faciliteit in Horn-Bad Meinberg in gebruik. Hier maakt het team gebruik van de nieuwste productie- en labtechnologie. Het team ontwikkelt en produceert slimme en supersnelle mortelsystemen. Inmiddels levert VELOSIT haar mortelsystemen wereldwijd en wordt er continu gewerkt aan technologische innovaties ter verbetering van ons leveringsprogramma!

Supersnelle mortelsystemen voor de bouw

Met VELOSIT systemen kunnen bouwprojecten sneller dan ooit worden afgerond. De systeemopbouw is perfect op elkaar afgestemd, zodat er geen onnodige wachttijden ontstaan en meerdere fases binnen 1 dag voltooid kunnen worden. In de cementgebonden stucmortels, afdichtingsmortels en zelfnivellerende vloermortels wordt de geavanceerde VELOSIT bindmiddeltechnologie toegepast. Met deze nieuwe technologie zijn producten eenvoudig te verwerken en, ondanks de snelle uitharding, een ruime verwerkingstijd.

Snelle uitharding met ruime verwerkingstijden

De kracht van VELOSIT is de combinatie van ruime verwerkingstijden en snelle uitharding. Deze technologie maakt snelle uitharding met krimpcompensatie mogelijk. Het resultaat is superieure kwaliteit in sterkteontwikkeling, waterdichtheid en bestendigheid tegen chemicaliën.

Toepassingen

  • Waterdicht afwerken van constructies                                       (injectiehars, snelcement, zwelrubbers, etc)
  • Kwaliteitsverbetering van beton met VELOSIT hulpstoffen
  • Cementgebonden vloersystemen                                                        (zand/cement dekvloeren, zelf-nivellerende egalisatiemortels)
  • Renovatie van civieltechnische constructies                             (reparatiemortels, anti-corrosie primers)
  • Nieuwbouw en renovatie van rioolwaterzuiveringsinstallaties (betonbescherming, waterafdichting)
  • Renovatie van rioolputten, rioolbuizen en andere pijpleidingen         (sulfaatbestendige rioolreparatiemortels)
Velosit

Advies en contact

VELOSIT staat voor snelheid en efficiëntie. Niet alleen tijdens de bouw, maar ook binnen ons bedrijf! U kunt dus rekenen op nauwkeurige technische antwoorden op uw vragen, korte levertijden en een adequate after sales service. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies over de VELOSIT producten en toepassingen.