Renovatie parkeergarage met VELOSIT SC253

Een prachtige renovatie van een ondergrondse parkeergarage in Elmshorn, Duitsland met VELOSIT SC
253!

De betonnen vloer van circa 2700 vierkante meter in de ondergrondse parkeergarage was enorm verslechterd door de aantasting van strooizout. De renovatie was gepland in twee fases om tenminste 50% van de beschikbare parkeerplaatsen voor de huurders tijdens de  werkzaamheden beschikbaar te houden. Omdat het project in korte tijd gerealiseerd moest worden, koos de eigenaar voor de oplossing van VELOSIT.

De eerste 1400 vierkante meter is grondig voorbereid en voorbewerkt een epoxyprimer en vervolgens ingestrooid met kwartszand. De volgende dag is de cementdekvloer, op basis van het VELOSIT SC 253 bindmiddel, geïnstalleerd met een laagdikte van 6 mm. Door de zeer snelle sterkteontwikkeling van het bindmiddel had de vloer de volgende dag al 41 MPa druksterkte bereikt en kon weer in gebruik worden genomen voor regulier verkeer. Vervolgens is de tweede fase uitgevoerd. De uiteindelijke sterkte werd na 28 dagen bereikt, ongeveer 63 MPa.

In totaal is er circa 30 ton cementdekvloer op basis van VELOSIT SC 253 aangebracht. De eigenaar van de parkeergarage is zeer tevreden met het eindresultaat en plant meerdere projecten met het systeem.

Renovatie parkeergarage VELOSIT